Här kan du läsa information och råd om hur organisationer kan jobba med cybersäkerhet.
Vi har samlat 11 rekommenderade säkerhetsåtgärder för hur en organisation kan skydda sig. För varje åtgärdsområde finns en beskrivning av sårbarheten som behöver hanteras. Utöver det finns också ett rekommenderat arbetssätt som är tänkt att visa hur en verksamhet praktiskt kan gå tillväga.
11 rekommenderade säkerhetsåtgärder
När organisationens säkerhetsarbete uppnått en grundnivå letar hotakörer inom cyberområdet efter nya angreppssätt – ett sådant sätt kan vara ditt digitala privatliv, som blir en väg in till organisationens information. Vi har samlat åtta rekommenderade åtgärder för ett säkrare privatliv, så du kan skydda dig och din organisation.
Åtgärder för säkrare digitalt privatliv
Överbelastningsangrepp (DoS) och distribuerade överbelastningsangrepp (DDoS) är cyberangrepp där angriparen försöker göra en tjänst otillgänglig. Det kan exempelvis vara en webbsida, DNS (Domain Name System), e-post eller annan externt åtkomlig tjänst som angriparen försöker hindra de avsedda användarna från att nyttja.
I takt med att samhället digitaliserats har även kriminaliteten flyttat in i den digitala sfären. Det går trender i vad som ger god utdelning för de hotaktörer som vill tjäna maximalt med pengar på sin kriminalitet. De senaste åren har utpressningsangrepp blivit en populär inkomstkälla.